Лунна диета

Лунна диета

Заедно с луната стопявате 8 килограма, без мъчения и стрес.


Изглежда невероятно, но е факт. Всеки, които иска да се раздели с излишните килограми, трябва да се води по календара.

Доказано е, че фазите на Луната влияят върху биологичния ритъм на организма. Диетолозите умело използваха тази зависимост и сътвориха сензационна лунна диета, с нейна помощ жените стопяват до 8 кг за един лунен цикъл, без да се подлагат на стрес и мъчения.

Тази диета няма нищо общо с широко разпространеното драстично тридневно гладуване по време на пълнолуние. Напротив, във всяка една от фазите трябва да се храните добре, но само с определен вид продукти, които отговарят на биологичните нужди на организма в този период.

Новата лунна диета има три фази, съобразени с фазите на Луната,подготвителната фаза започва от новолуние, и продължава до пълнолуние. През това време трябва да подготвите организма си за отслабване със специални питиета, които стопяват мазнините.

Когато, Луната започва да намалява и под нейно влияние за организма започва фазата на същинското слабеене. През тези две седмици храненото трябва да е много добре балансирано.

В третата фаза, след новолунието, Луната започва да расте, а за организма започва фазата на бавното и плавно отслабване.

Подготвителна фаза
Сигурно ви се е случвало по пълнолуние да се търкаляте нервно в леглото, без да можете да заспите. Или да ви мъчи неутолим глад за нещо сладко по новолуние.
Всеки от нас е изпитвал на собствен гръб влиянието на нощното небесно светило.
От неговото разположение на небосклона зависи нашето настроение, желанието ни за секс. Луната направлява и апетита ни. И женският менструален цикъл се повтаря периодично средно на 29 дена и отговаря на един лунен цикъл. Ето защо няма нищо неестествено в това, че много жени малко преди пълнолуние напълняват.

Когато обаче Луната започне да намалява, излишните килограми изчезват почти от само себе си. Тази зависимост между Луната и теглото навела диетолозите на мисълта, че могат да я използват целенасочено при разработка на нови диети. За да използвате нейното чудодейно свойство да стопява килограми, започнете подготовката по новолуние -19 март. Докато Луната се напълни, хранете се така, както сте свикнали. Единственото, което трябва да правите, е вечер преди лягане да си приготвите един специален коктейл.

Разбийте с миксера сок от лимон с кисело мляко или портокал с прясно мляко. Към киселото мляко можете да добавите ситно нарязана краставица и подправки по вкус. Тайната на този коктейл е в съчетанието на белтъчини и киселината, която се съдържа в сока от цитрусовите плодове, То разгражда през нощта мазнините в организма и го подготвя за активно отслабване.
Фаза на слабеене
Тя започва в деня след пълнолунието, на 3 април. Организмът вече е подготвен за интензивно сваляне на килограми под влиянието на намаляващата Луна. През следващите две седмици вашето дневно меню трябва да съдържа не повече от 1000 калории и да е съставено от продукти, които стимулират обмяната на веществата и пречистват организма от токсини и ненужни вещества.

Закуската е най-важното ядене. То трябва да зареди организма с необходимата за деня енергия и да не съдържа повече от 250 калории. Наблегнете на черен или пълнозърнест хляб, нискомаслена извара или маргарин, яйца и пресни зеленчуци.

Обедът може да съдържа около 350 калории. Подберете си ястия, основната съставка на които са ориз, картофи или спагети. Въглехидратите прочистват организма от токсини и му помагат да стопи излишните килограми.

За вечеря са достатъчни 300 калории. Направете си една голяма салата от пресни зеленчуци с царевица, слънчогледови семки или твърдо сварени яйца. Ако не засити апетита ви, на следващата вечер прибавете колбас - шунка или филе, или си направете богат сандвич с малко масло.
Фаза на бавното и постепенно отслабване
След новолунието на 16 април организмът е биологически настроен да продължава да отслабва, но вече плавно и постепенно. Растящата Луна възбужда апетит за витамини и минерални вещества, които спомагат за разграждането на мазнините и превръщането им в енергия. В този период организмът преработва пълноценно храната и извлича от нея оптимално необходимите му хранителни вещества.

Дневното ви меню вече може да включва 1200 калории и да съдържа предимно протеини, които разкрасяват и придават свеж вид на кожата, и биовещества, които поддържат добрия тонус на тялото.

Закуската съдържа 300 калории и набляга на житните и зърнени храни.
Обедът е около 400 калории и трябва да включва протеини и минерали.
Ще си ги набавите чрез пилешко месо, риба или яйца.
За вечеря са ви нужни най-вече витамини и минерали и 400 калории. Можете да си позволите един голям, богат сандвич дори от бял хляб, но с много зеленчуци.

По време на цялата диета:

* Пийте много течности.

Организмът се нуждае най-малко от 2 л на ден. За предпочитане е минерална вода или билков чай с лимонов сок.
Ако той трябва да бъде подсладен, предпочитайте захарин.

* Хранете се безсолно.

Готварската сол свързва водата в организма и така затруднява процеса на прочистване.

Постарайте се едно от храненията да е топло.
Ако ходите на работа, за предпочитане е това да е вечерята.

Гладът между храненията залъгвайте с плодове, зеленчуци или чаша бульон.