Съветите на източните диетолози за изваяна фигура

 

Съветите на източните диетолози за изваяна фигура Ако някой жител на Далечния изток погледне в чинията ни ще се ужаси, а ако трябва да се храни като нас, само след месец ще се превива от газове и дискомфорт. След още месец ще си обнови гардероба, защото дрехите му, детски размер, вече не му стават. След три месеца ще хване първия полет за родината, за да отслабне. Според японските диетолози две са основните причини за прекалено закръглените форми на европейците:
Шлаките – това е непреработената храна, която организмът трупа в запас. За това са виновни някой подправки, ароматизаторите в храните, многото консерванти. Подобни съставки ни дават малко енергия и затова ядем повече, за да си я набавим необходимата ни енергия. Резултата е ясен – дебели хора.
Киселото – пристрастени сме към киселите на вкус и храните съдържащи мастни киселини – това е неоспорим факт! Но това нарушава киселинно-алкалния баланс на организма, който всъщност се грижи за стройната ни фигура. Най-сигурните симптоми са целулитът, косопадът, отсъствието на желание за живот и не на последно място – повечето килограми
Какви са основните съвети на източните диетолози?
1. Консумирайте само продукти характерни за сезона
2. Изяденото още бъде двойно по-полезно за вас, ако дъвчете по-бавно.
3. Преди всяко сядане на масата дишайте дълбоко в продължение на една минута.
4. Съчетавайте диетата за вталяване с упражнения. Трябва да правите това с желание, в противен случай свалените килограми ще се възвърнат.
5. Не заменяйте чувствата с храна. Страстта трябва да се задоволява с целувки, а не с опустошаване на хладилника.
6. Яжте само тогава, когато сте наистина гладни съгласно вътрешния си ритъм.