Индиански диети

До 3 кг за 3 дни можете да свалите на картофен режим. Желаещите да отслабнат могат да опитат от различните варианти на картофени диети, приписвани на латиноамериканските индианци. Те се. подлагали на тях не само за сваляне на килца, но и за пълно прочистване на червата без клизма.
• Първи вариант: 1,5 кг големи картофи се измиват и се запичат във фурна, докато почернее кожицата им. Разделят се на 6 порции. Ядат се равномерно през целия ден горещи и без да се белят, без сол, масло и подправки. Течностите, които се приемат през деня, не трябва да са по-малко от 3 л. Алкохолът не е разрешен. Този разтоварващ режим се прилага до 3 дни. През това време е възможно да свалите Зкг.
• Втори вариант: 1,5 кг картофи се измиват, варят се с кожицата и се разделят на 4-6 порции. Две от порциите се консумират без подправки и сол. В останалите можете да добавите малко масло или олио, лимонов сок и сол. Продължителността на диетата е 1 седмица.
• Трети вариант: 1,5 кг картофи се измиват и се пекат във фурна или се варят, без да се белят. Подправят се с лимонов сок, малко маргарин или олио, добавят им се чесън и магданоз. От картофите е разрешено да направите пюре с гореща вода, на което можете да добавите бучица масло. Към тази диета е възможно да се придържате 15 дни без това да навреди на здравето ви.
Организмът ежедневно получава по 1250 калории, почти пълната дневна норма на белтъчини и витамините В1 и РР (никотинова киселина), витамин С.