Влез във форма за плажния сезон!

Плажният сезон е на една ръка разстояние и на всеки от нас се иска да изглежда перфектно в новите си бански. Като правило обаче винаги отлагаме отслабването за следващия понеделник, вследствие на което лятото отново ни заварва неподготвени. Но как да се приведем в добра форма само за месец? Какво да правим, ако пролетно-летните ни дрехи са ни отеснели вече с цял размер? Или с два? Спокойно, има решения на проблема!


Упражнения и правилно хранене
Съществува изпитана схема за намаляване на теглото – да губим повече енергия от тази, която получаваме с храната, т.е. трябва повече да се движим. Достатъчни са няколко упражнения всяка сутрин, след събуждане, по 15-20 минути, както и разходки поне по 30 минути дневно. Изминете пеша последните няколко спирки преди работното си място.
Наложете си да закусвате сутрин. Обядвайте пълноценно, но така, че след обяда да изпитвате малко глад! Вечеряйте преди 18.00 ч.! Ако е по-късно, то дори ябълките ще се превърнат в мазнини. Само от ранната вечеря ежедневната загуба на калории става 100-200.
Йо-йо ефектът
Допускаме, че “сериозно” сте се захванали за работа като сте решили да гладувате и по този начин да отслабнете много и рязко. Организмът веднага получава сигнал: "Помощ! На необитаем остров сме! Нямаме храна!" След дългия период на гладуване решавате да похапнете. Организмът ви: "Случайна храна! Бързо да я запазим като мазнини, в случай на повторен глад!" Именно затова качването на тегло след изтощителни диети е особено отчетливо и в крайна сметка кантарът показва повече отколкото преди диетата. Добрата форма просто не може да бъде постигната с мъчения за тялото и духа. Всичко трябва да бъде комфортно! А максимум комфорт се постига с много по-прости и ефективни методи.
Форсиране на резултата
За основно средство при това винаги са се считали различните спа процедури – сауна, хидромасажни вани, отслабващи терапии, антицелулитни масажи, целутрон и др. Съществуват най-различни терапии – с кал и соли от Мъртво море, с водорасли, с хвойна и мн.др., като всеки може да избере подходящата процедура за себе си. Разбира се и тук трябва да напипаме “златната среда” – постоянство, без да прекаляваме.
Как да намалим апетита?
Веднага щом стрелката на кантара тръгне надолу, апетитът се увеличава. Просто така ни е създала природата. Съществуват природни средства, които са способни да направят много в този случай. Гарцинията например намалява апетита, благодарение на съдържанието си на хидроксилимонена киселина. Земната ябълка предотвратява прекомерното отлагане на тлъстини, келпът (кафяви морски водорасли) подпомага действието на жлезите с вътрешна секреция, риганът е известно нервоуспокояващо и противоспастично средство, а акацията намалява повишената стомашна киселинност. Всички изброени са включени в състава на “Пектолка”. Това са желирани блокчета за отслабване на основата на цитрусов пектин, с добавени растителни екстракти от изброените. Едно-две блокчета дневно на гладно намаляват килограмите, подобряват обмяната и потискат апетита. “Пектолка” е подходяща както за деца над 4 години, така и за възрастни.” Продуктът е препоръчан от доц. д-р Светослав Ханджиев – национален консултант по хранене и диетика.
Извод
Чрез правилно хранене, всекидневни физически упражнения, с правилната хранителна добавка, и приятни спа процедури (сауна, хидромасажни вани, спа процедури) – без проблем можем да свалим до 8 кг. за месец. Не звучи зле като начало. Все пак излиза, че ще можеш да посрещнеш този плажен сезон в отлична форма!